RSS
 

Mad udefra – så er julefrokosten redet

30 Nov

Når året er ved at gå på hæld står festerne i kø efter hinanden. En fest som de fleste ser frem til er årets julefrokost. Om det så er på jobbet, med studiet med familien eller med fodboldklubben, så er der nogen der har gået og glædet sig siden sidste år. Måske har du tilmeldt dig festudvalget på studiet eller i fodboldklubben og skal nu finde ud af, om I skal stå for maden selv, eller bestille det udefra.

moose-1843498_1920Det kan anbefales at bestille maden udefra, da der derved kan spares en masse tid. Samtidig skal der heller ikke bruges tid på at planlægge hold til indkøb, forberedelse i køkkenet, servering af maden samt oprydning og opvask efter maden. Det kan undgås ved at bestille maden udefra. Næste udfordring er så, hvad man skal vælge. Hvis du er i tvivl kan du se her, hvor der er en masse at vælge imellem. Her kan julemaden både fås som buffet, men også som menu.

Hvis du planlægger julefrokosten i fodboldklubben og i har haft en hård sæson med mange kampe og kolde aftener på træningsbanen, så skal I forkæles lidt ekstra. Det kan I blive ved at vælge en julebuffet på grill, som Fest-diner tilbyder. Her grilles flæskestegen, julemedisteren, andestegen og den glaserede skinke. Dertil serveres der selvfølgelig også retter som sild og karrysalat, fiskefilet med remoulade samt brunede kartofler og skøn ris a la mande til med kirsebærsovs til dessert.

Med sådan en omgang er bunden for alvor lagt og festen godt i gang. Det ville den ikke være på samme måde, hvis I vælger at stå for maden selv. Der skal planlægges hvem der køber ind, samt hvor meget og hvornår. Der skal koordineres hvem der forbereder maden og hvem der rydder af efter den. Oftest er det de personer, som i forvejen måske frivilligt har valgt at melde sig til festudvalget, som ender med at stå med opgaven, da de i andres øjne måske allerede er i gang.

Julefrokoster er kendt for at være vilde fester, hvor der bliver indtaget meget alkohol. Derfor er det også vigtigt, at man får nok at spise. Her er det igen en fordel at få mad udefra, da cateringfirmaer og deres kokke er uddannede i at beregne, hvor meget mad der skal laves til forskellige størrelser af selskaber. Noget som kan være svært at gøre selv – især med julemad, hvor der er så mange forskellige elementer.

Ved at bestille mad udefra sørger I derved for, at festen er lige for alle. Mon ikke I alle kan blive enige om, at I har fortjent en ekstra luksus efter en måske udfordrende sæson, eller som gevinst, hvis I har vundet jeres pulje. En anden fordel ved at bestille maden udefra er, at den oftest kan være pakket og klar til at I afhenter den hos cateringfirmaet. I de fleste tilfælde tilbyder firmaet også at levere maden direkte til døren, så den kommer pakket, forberedt og stort set serveringsklar, så arbejdet er lettet mest muligt for jer.

 
 

Tags: ,

Leave a Reply