RSS
 

Gode muligheder for hjælp til begravelsen i Aalborg

01 Feb

Det er et uunggåeligt faktum at vi alle en dag skal herfra. Selvom det er et trist faktum, må vi affinde os med det – både at vi selv skal herfra, men det samme gælder for vores nærmeste.
Heldigvis findes der dog mange dygtige bedemænd rundt omkring i landet til at hjælpe med begravelsen og sørge for, at vi komme herfra på en fin måde.  I Aalborg er der gode muligheder for at finde en dygtig bedemand, der kan tage sig af alt det praktiske til begravelsen, så man selv kan fokusere på at få sagt farvel til den afdøde samt finde ro under ceremonien.

Smukke blomster og salmer præger begravelser i Aalborg

En begravelse kan foregå på flere forskellige måder, alt afhængigt af hvad den afdøde selv, samt de pårørende har ønsket. Nogle afdøde ønsker at blive brændt og herefter begravet i urnen, mens andre ønsker at blive begravet i en smuk kiste.

Hvordan en begravelse foregår afhænger også af hvor mange pårørende den afdøde har tilbage og hvor meget disse ønsker at tage del i begravelsen. Måske har den afdøde selv på forhånd ønsket nogle salmer der skal synges i kirken, og måske har de pårørende ligeledes ønsket nogle. Ofte ønsker enkelte af de pårørende at sige et par ord under begravelsen, til ære og minde for den afdøde, mens det andre gange er præsten der står for de fine ord.
Et element der går igen til alle begravelser, er de smukke blomster. Udover deres smukke og farverige udseende, symboliserer de liv og glæde, men samtidig visner de på et tidspunkt, og forgår dermed ligesom os og alt andet levende. Går man efter begravelsen en tur på kirkegården i Aalborg, vil blomster i mange farver ofte pryde de forskellige gravsteder som en tanke fra de efterladte til den afdøde.

Efter begravelsesceremonien er det en tradition af afholde gravøl hvor alle de pårørende mødes til kage og kaffe og i fællesskab mindes den afdøde ved at dele gamle historier og minder om gode stunder. Her kan bedemanden også hjælpe til med det praktiske.

 
No Comments

Posted in Generelt

 

Leave a Reply