RSS
 

Folkedans for begyndere

08 Apr

Som så meget andet kan man ikke være 100 meter mester fra dag et til at danse folkedans. Som jeg tidligere har skrevet er vi meget inspireret af det amerikanske

Vores inspiration omkring dans er specielt inspireret af square dance og line dance. Der er mange principper der skal overholdes og man skal holde tungen lige i munden både indenfor og udenfor dansegulvet.

Det kan måske virke lidt underligt at man også skal holde tungen lige i munden udenfor dansegulvet. Det betyder at man ikke kun tager dansen til sig, men alt det der ligger rundt om. Vi er eksempelvis blevet lidt mere troende end tidligere og værdsætter nu mennesker meget mere end vi gjorde tidligere.

Når vi agerer sådan udenfor dansegulvet er der fordi vi ikke kun danser folkedans vi lever folkedans. Det betyder også at vi fejrer nogle af de amerikanske højtider som eks. uafhængighedsdagen den 4. juli, Halloween og Valentines dag. Faktisk mener vi i vores lille danseforening af vi har været en stor medvirkende faktor i at bringe både halloween og valentines dag til Danmark.

Hvad med dig, hvad er dine principper indenfor og udenfor dansegulvet. Synes du ligesom os at USA er det fedeste sted på jorden?

 
1 Comment

Posted in Generelt

 

Leave a Reply

 

 
 1. Berit Kongerslev

  April 10, 2012 at 9:24 pm

  Hej

  Ligesom jer lever og ånder vi for den folkekære folkedans. Min mand og jeg har danset folkedans hver onsdag i fyrretyve år, og vi bliver ved, så længe bentøjet kan holde til det.
  Vi har været i USA et par gange for at aflure nogle tips og tricks, da de danser på en lidt anden måde “overthere”. Vores folkepension tillader dog ikke, at vi tager derover mere, men vi har lært meget af dem.

  Nå nu kalder Hans Christian, tak fordi jeg måtte skrive en kommentar.

  Med venlig hilsen og på gensyn

  Berit Kongerslev